Ruime keus uit 4-6-8 persoons bungalows
8 hotelkamers
In het centrum van het Friese Merengebied
Boekbaar met boot, sloep of sup

Omgeving

Heeg ligt in het centrum van het Friese Merengebied. Gunstig gepositioneerd in de Zuid-Westelijke hoek van de Elfstedenroute. Vlakbij Sneek aan de noordelijke oever van het Heegermeer dat weer grenst aan de Fluessen en de Morra. Hét zeilgebied van Friesland.

Historie

Heeg kent een rijke historie. De monumentale panden en oude, historische woningen zijn daar het bewijs van. Van oudsher was Heeg een welvarend palingdorp (in het wapen van Heeg is  daarom een paling afgebeeld). De vis werd vanuit Heeg zelfs naar het buitenland geëxporteerd. Dit liep zo goed dat de de Heeger palingvissers tot 1938 een eigen ligplaats op de Theems hadden, vlakbij de Tower Bridge.

Watersportplaats

Heeg is één van de populairste watersportplaatsen van Friesland. De vele zeilscholen, jachthavens, bootverhuurbedrijven en andere watersport-gerelateerde bedrijven zijn er niet voor niets gevestigd! Heeg is ideaal als vertrek- of eindpunt voor een tocht over de Friese Meren. Of je nu kiest voor zeilen of met een motorboot te gaan varen: Heeg is het ideale vertrekpunt. Maar ook over het land, per fiets, wandelend of gemotoriseerd, is het fantastisch om de omgeving te ontdekken. Heeg heeft het allemaal.

Van alles te doen in Heeg

Heeg bruist. Zeker in het zomerseizoen worden er vele evenementen georganiseerd. Het Skûtsjesilen is daar een bekend voorbeeld van. Tijdens het Heechsimmer Festival spelen diverse bands op een drijvend podium en verder zijn er regelmatig braderieën. Heeg heeft een uitgebreid zomer-activiteitenprogramma voor jong en oud. Tip van AanHetWater: vaar donderdagavond mee met de Korneliske Ykes II. Dit is een reconstructie van een oude palingaak uit 1872.

Horeca in Heeg

Ook op culinair gebied is Heeg niet te versmaden. In het dorp vind je veel leuke en gezellige restaurants. In veel gevallen zijn Friese streekproducten de basis van de gerechten. Verder zijn er gezellige café’s, een discotheek en leuke terrassen.

Heeg: een plaats om terug te komen. Kom je het zelf ontdekken?